Cum sa scapam de caldura din locuinte din timpul verii

Buna,

Dupa cateva saptamani in care soarele si ploile s-au jucat cu rabdarea noastra (sau cum imi placea mie sa spun ”ce toamna frumoasa avem in primavara/vara aceasta”) iata ca a avenit si multasteptata vara, adica temperaturi de peste 30 de grade pe care le-am asteptat cu nerabdare (desi tot ce este peste 25 de grade este prea mult pentu mine) doar pentru ca asta inseamna ca putem merge la mare.

Da, pentru mine vara inseamna mare, apa, plaja, distractie. Dar cand temperatura din casa este de 28 grade la inceput de iunie si cand aerul conditionat nu este o optiune pentru ca jumatate din timpul petrecut la munca presupune a merge cu masina in care aerul conditionat este dat la maxim pentru sefii nu-mi dau voie sa fac „sauna” in timpul programului dar si pentru ca sotul meu uraste AC-ul, atunci incep framantarile mele: ce este de facut?

Intreb in stanga si in dreapta care sunt variantele pentru o casa „batrana” pe care am renovat-o acum 6 ani si in perioada cand eram singura si neavand experienta si un sfat barbatesc mi-am imaginat ca termopanele vor rezolva problema zgomotului de afara dar si a mentinerii temperaturii optime in locuinta (lucru care s-a dovedit a fi doar partial corect). Raspunsul vine prompt: Izolatii termice.

Am vorbit cu cativa specialisti si ne-am hotarat sa izolam pereţi exteriori cu Panouri termoizolante din polistiren expandat cu adaos de poliuretan care au un coeficient termic de 0,024/0,025 (W/mK) în funcție de grosime, comparativ cu placile de polistiren expandat si grafitat care are un coeficient de 0,032 W/mK.

Acum ca am aflat ce avem nevoie urmeaza urmatoarea etapa in care „omul de vanzari” din familie, adica eu, trebuie sa compare online dar si in magazinele de specialitate preturi, producatori, review-uri.

In concluzie „Iarna nu-i ca vara” sau invers?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s